Lazer Epilasyon Çeşitleri
Epilasyon amaçlı kullanılan lazer tipleri 3 çeşittir. Lazer epilasyona doğru lazer tipi ile başlanması önemlidir. Hangi lazer yönteminin kişiye uygun olduğuna, uygulama öncesinde uzman doktorlar, cilt ve kıl yapısını değerlendirerek karar vermelidir.  Bu değerlendirme ile epilasyondan beklenen başarı oranı artar ve yan etki ihtimali azalır.

Diode Lazer Epilasyon
Diode lazer yöntemi dünyada epilasyon amaçlı olarak en çok kullanılan lazer tiplerindendir. Diode lazerler koyu ya da açık olmak üzere tüm cilt tiplerinde başarılı epilasyon sağlar. Ayrıca diğer lazerlerin başarısının düşük olduğu yüz, sırt, boyun, omuz, kol gibi zor bölgelerde bile başarılı epilasyon sağlayan lazerlerdir. 

Alexandrite Lazer Epilasyon
Pratik ve etkili bir yöntem olan Alexandrite lazer, teknik özelliklerinden dolayı sadece açık cilt tiplerinde kullanılabilmektedir. Tüylerin işlem sonrası yüzeyden hemen uzaklaşması, uygulama sonrası memnuniyeti arttırmaktadır. Koyu tenli kişilerde bu lazerle uygulama yapmak yan etki ihtimalini artırmaktadır. Alexandrite lazerin yüz, boyun gibi bölgelerde kullanımı ince tüylerde artışa neden olabilmektedir. Bu bölgelerde kullanımı cilt tipi açık renk olsa bile önerilmemektedir.

Nd:yag Lazer Epilasyon
Çok koyu cilt tipleri için geliştirilmiş bir sistemidir. Oldukça ağrılı olması ve diğer iki lazere oranla bir avantajının olmaması, bu lazerin kullanım alanını kısıtlar. Çok dikkatle seçilmiş durumlarda, nadir olarak kullanılan bir lazerdir.