MLS yöntemi 1 ayda kalıcı olarak kilo vermenizi sağlıyor. Ağrı, acı ve ameliyatsız üstelik Liposuction gibi vücutta dalgalanma da yapmıyor.

Obezite sorunu çığ gibi büyüyor. İmkanı olanlar için zayıflamak sorun olmuyor ancak kalıcı zayıflığı yakalamak her zaman mümkün olmuyor. Tabii çare de tükenmiyor... Göztepe Medikal Park Hastanesi'nin içinde Medikal Estetik Hekim Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu Koordinatörlüğü’nde açılan Viva La Vida Sağlıklı Yaşam Kliniği'nde başarıyla uygulanan MLS tedavisinin benzer diğer yöntemlerden başlıca farkı; analizin bilimsel bir şekilde yapılması ve hastanın tedaviye ihtiyaç duyup duymadığının, duyuyor ise tedavi protokolünün "MLS Analiz Sistemi" ile hazırlanması. Medikal Estetik Hekim Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu ile bedensel incelme ve sellülit sorunlarından kalıcı olarak kurtulmada en yeni ve gelişmiş yöntemlerden olan MLS tedavisini konuştuk:

MLS yöntemi kısaca nasıl tanımlanır?
MLS muayenehane ortamında, liposuction gibi sonuçlar veren, kalıcı ve hızlı bir şekilde istenmeyen yağlardan kurtulmamızı sağlayan tedavi yöntemidir. nLiposuction’a alternatif midir? Hayır. Liposuction, bütün risklerine rağmen, genel anestezi altında, bir seferde çok fazla yağın vakumla aspire edilerek ortamdan çıkarılması olayıdır. Bir ameliyattır. Hastane ortamı gerektirir, ağrılar söz konusudur ve öncesi, sonrası bakımlar gibi bir dizi işleme gerek duyar. Oysa MLS tam tersidir. Muayenehane ortamında, genel anesteziye gerek duymadan özellikle ağrısız, dikişsiz, yan etkisiz, konforlu bir çalışmadır.

Nerelere uygulanabiliyor?
MLS siteminin bir üstünlüğü de burada. Karın, basen, kalçalar, bacak içleri gibi yaygın yağ tutulumu olan yerlerin yanı sıra, özellikle sellülit tedavisinde çok başarılı. Ayrıca, diz etrafında ve ayak bileği etrafında görülen yağ birikimlerinde liposuction yapmak zor ve riskli iken, bu metotla sonuç almak oldukça kolay. Diğer taraftan, kollarda sarkma yapan yağ dokularından ve gıdıdaki yağlardan bir seansta kurtulmak mümkün.

Yağlar nasıl eriyor?
Hipoosmolor sıvı verildiğinde, yağ hücrelerinin çeperleri zayıflayarak, yağ hücrelerinde erime başlıyor. Eriyen ve vasfını kaybetmiş yağ hücreleri bu sıvıya karışıyor. Aynı zamanda ultrasound ise, bu yağ hücrelerini denatüre ederek, onların yeniden yağ tutma özelliklerini bozuyor ve böylece, orada hızlı bir yağ erimesi sağlanırken aynı anda, yağ hücre yitimi olduğundan kalıcı ve geri dönüşsüz yağ atılımı sağlanmış oluyor.

Bu bir kez mi uygulanıyor?
Hayır. Analiz cihazının, her kişiye ve hedef yağ dokusuna göre düzenlediği bir tedavi prosedürü oluyor. Bu iş yağın yeri ve miktarına göre 2 veya 3 kez, bazen de 4 kez yapılıyor.

Uygulama aralıkları nasıl?
Genellikle 10 gün veya 15 gün arayla yapılıyor işlemler. Böyle olunca tedavi toplam ortalama 1 ay sürüyor.

 O bölgede yeniden yağlanma oluyor mu?
Hayır, bu işlem yapılmış bölgede beş yıl süreyle, yeniden yağlanma görülmüyor.

Ağrı uygulama sırasında olmuyor. Ya sonra oluyor mu?
Hayır daha sonra da ağrı olmuyor.

Peki sonuçlar ne zamandan itibaren alınmaya başlıyor?
Sonuçlar ilk seanstan itibaren alınmaya başlıyor. Her seansta giderek verimlilik artıyor. Tedavinin önerilen şeklini sonuna kadar yaparsak, kalıcılık ve verimlilik o kadar fazla oluyor.

Nasıl bir işlemdir?
MLS, bir dizi işlemlerin bütünleşmiş adıdır. Biz MLS uygulamasında birbirini takip eden, 2 veya 3 türlü tedavi yapıyoruz. Sistem 3 adımda ilerliyor.

Nedir bu 3 adım?
Birincisi MLS'in özel bir parçası olan analiz sistemi ile hedef yağ dokusunun özellikleri, boyutları ölçülüyor. Analiz sonucunda, hedef yağ dokusunun hangi formülle, kaç defa, nasıl bir tedaviye ihtiyacı olduğu belirleniyor. Bunun sonucunda, formüle göre hazırlanmış serum karışımları, lokal anestezik ilaçla karıştırılıyor. Başkaca hiçbir yabancı madde veya katkı maddesi konmuyor. Bu sıvı hedef yağ dokusu içine lokal anestezik madde eşliğinde ağrısız bir şekilde enjekte ediliyor. Bu içine sıvı yedirilmiş dokunun üstüne, dışarıdan Ultrasound dediğimiz ses titreşimleri veren petler ile ultrasound uygulanıyor. Yağlar eritiliyor. Ve son olarak; manyetoterapi ve infraruj battaniyesi ile o bölge sıkılaşarak, düzleşiyor ve MLS drenaj ile lenf yolları açılıp bu eritilmiş yağların vücuttan atılması sağlanmış oluyor.

Diğer metodlara göre üstünlüğü nedir?
Yöntem liposuctiona karşı bir sistem değil, tam tersine liposuction gereksinmesine yardımcı bir sistem. Yağlarından kalıcı ve bir an önce kurtulmak isteyen hastaların, risklerinden dolayı sadece yüzde 9'u liposuctiona evet diyor, geri kalan yüzde 90'lık gibi bir bölüm haklı sebeplerden korkuyor veya çekiniyor. İşte bu hastalara yardım etmek adına plastik cerrahların elinde artık MLS var. Bu yöntemle, emboli riski olmadan, hastaneye yatmadan, sonrasında uzun süre bakım ve korse takmak zorunda kalmadan, ameliyat sonrası ağrı şikayetleri olmadan iş ve gücünden geri durmadan yağlarından kurtulabilir. Liposuctionda sık görülen doku dalgalanmaları ve sarkmaları MLS uygulamalarında görülmüyor. Hatta plastik cerrahlar bir yandan liposuction yaparken diğer yandan, ameliyat sonrası oluşan doku dalgalanmalarını MLS sayesinde düzleyebiliyorlar.