sağlık uygulaması

MyTherapy uygulaması sağlık ile teknolojiyi birleştirdi! 

Yapılan araştırmalara göre, dünya üzerinde ‘yanlış/eksik’ ilaç kullanımı oranı maalesef yüzde 50!

Yapılan bir diğer araştırmaya göre, bir insan ortalama günde 5 saatini akıllı telefonuyla meşgul halde geçiriyor. Çoğumuz bunun farkında bile olmuyoruz.

MyTherapy uygulaması 2012 yılında 3 ortak tarafından, teknolojiyle sağlığı birleştirmek ve dünyada yanlış/eksik ilaç kullanımını azaltmak için kuruldu. Şu an dünyada yaklaşık 500.000 kullanıcısı var.

Berlin Charite Üniversitesi ve Münih Teknik Üniversitesi Isar Kliniği gibi hastane ortakları var ve dünyada düzenli/doğru ilaç kullanımı üzerine yapılan çalışmalara ortak oluyor. Bunun yanı sıra ortaklarının Multipl skleroz, IBS ve diğer kronik hastalıklarla ilgili alternatif tedavi çalışmalarına da ortak oluyor ve uygulamayı bu hastalıklardan muzdarip hastalara daha uygun olması için geliştiriyor.

Uygulamaya ilaçlarınızı kaydediyorsunuz ve o sizin için hatırlayıp, size hatırlatıyor. Aynı zamanda günlük aktivitelerinizi ve sağlık durumunuzu kaydedebiliyorsunuz. Sizin kayıtlarınıza göre size bir sağlık günlüğü hazırlıyor ve doktor randevunuza giderken de bu günlüğün çıktısını alabiliyorsunuz. Böylece tansiyon, şeker ve diğer ölçümleriniz sürekli kontrol altında oluyor. Sağlık raporunun önemli sorunları gösterme özelliği var ve bu hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına zaman kazandırıyor. Böylece hem hasta-uzman diyaloğu gelişmiş hem de iki taraf da zaman kazanmış oluyor.

MyTherapy ios android


Pratisyen hekimlerin Almanya’da yaptığı ‘SmartPatient’ çalışmasında doktorların yüzde 78’i MyTherapy’nin hastaların tedavi sürecini değerlendirmeyi kolaylaştırdığını söylemiş. Aynı zamanda MyTherapy sağlık uygulaması organ nakli hastalarının tedavi süreci için de hayati bir tamamlayıcı olduğunu düşünüyorlar. 

Uygulamayı kullanırken ailenizden destek almak isterseniz, onlara da hatırlatma gidiyor ve ilaçlarınızı ailenizle birlikte takip etmiş oluyorsunuz. Buna rağmen, kullanıcı verileriniz asla 3. Kişilerle paylaşılmıyor ve uygulamayı kullanmak için ‘üye olmanıza’ ya da ‘giriş yapmanıza’ gerek yok. 

Günlük rutininizi, aktivitelerinizi, o gün yaptığınız sporu, aldığınız ilaçları, varsa hastalığınızın yan etkilerini, yani aklınıza gelebilecek sağlık durumunuzla ilgili her şeyi uygulamaya kaydedebiliyorsunuz. Böylece uygulamaya günde sadece 2 dakikanızı bile ayırsanız, iki doktor randevusu arası gerekli her şeyi kayıt altına almış oluyorsunuz. Özellikle ülkemiz gibi doktorların oldukça meşgul ve doktor başına hasta sayısının yüksek olduğu bir coğrafyada , doktor randevusuna elinizde sağlık günlüğünüzle gitmek size de büyük rahatlık kazandırıyor.

MyTherapy sizin için motivasyon, doktorunuz için kolaylık ve unutanlar için de hatırlatıcı oluyor! 

Ayrıca uygulama tamamen ücretsiz ve ücretsiz kalacak. Uygulama içinde reklam da yok ve karşınıza ‘uygulama içi satın alma’ zorunluluğu da çıkmıyor.

Almanya’nın çeşitli üniversiteleriyle iş birliği içinde gelişmeye devam eden MyTherapy, 2014 yılında SilverStar Modern Teknoloji ödülünü aldı. 

İngilizce, Almanca, Türkçe, Japonca, İspanyolca ve Çince de dahil olmak üzere 16 dilde ve 30'ün üzerinde ülkede hizmete sunuldu.

Münih ofisinde toplam 20 farklı ülkeden çalışanıyla büyümeye devam ediyor. 

Uygulamanın temel özellikleri: 

  • Tüm ilaçlar için hatırlatma özelliği
  • Hem alınan hem de unutulan haplar için takip ve kayıt defteri 
  • Gerekli dozlar için şemalar halinde hatırlatıcılar 
  • Tabletlerinizi, dozlarınızı, ölçümlerinizi ve aktivitelerinizi bir sağlık günlüğünüzden takip edebilirsiniz
  • Her türlü hastalık durumu için geniş kapsamlı ölçümler (şeker hastalığı, romatoid artrit, anksiyete, depresyon, hipertansiyon, multipl sklerois ve daha niceleri için) kilo, tansiyon, kan şekeri seviyesi vb...
  • Aileyle Paylaşın
  • Yazdırılabilir sağlık günlüğünüzü doktorunuzla paylaşın

İnternet sitesine buradan;

https://www.mytherapyapp.com/tr

Google Play üzerinden uygulamayı indirmek için buraya;

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.smartpatient.mytherapy&hl=tr

Dosya Boyutu : 20 MB

App Store üzerinden uygulamayı indirmek için de buraya tıklayabilirsiniz; 

https://itunes.apple.com/tr/app/mytherapy-meds-pill-reminder/id662170995?mt=8

Dosya Boyutu : 116.4 MB

Herkese sağlıklı günler dileriz!