Teknolojinin gelişimi, estetikte varılacak noktayı her gün bir basamak daha yükseltiyor. “Bundan daha fazlası yapılamaz” denilen noktada ortaya çıkan yeni bir gelişme, aranılan doğallığa biraz daha yaklaştırıyor. Kozmetik diş hekimliğinde de geliştirilen materyaller, beyazlatma ajanları beyaz estetiğine uyumu sağlarken, dişeti için gerçekleştirilen cerrahi yöntemlerde de bazı değişim ve gelişimler sağladı.
Estetik Diş Hekimliği nedir?
Güzel bir gülümseme, yalnız beyaz ve muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkündür. Diş eti problemi olan insanlarda estetik dişlerden veya etkili bir gülümsemeden söz etmek imkansızdır. Beyaz ve pembenin uyumu, sınırları ve dudakla ilişkileri hep anlatılan bilinen bir bilimsel gerçek olarak hayatımıza girdi. Estetik diş hekimliği de bu sınırları kişiye özel tasarımlar olarak uygulamaya koydu ve gülüşler değişti. Gülüşler değişti ama diş etlerinin her zaman istenen renkte olmaması, koyu renk lekelenmelerin olması, kozmetik diş hekimliğinde düzeltilmesi gereken sorunlardandır.
Sağlıklı dişeti görünümü nasıl olmalıdır?
Gül pembesi renginde dişetleri sağlıklı doğal ve estetik dişetlerinin rengidir. Dişetlerindeki kahverengi siyah renkteki pigmentasyon odakları hem sağlıklı bir görüntü oluşturmaz hem de göze estetik gelmez. Dişetlerindeki bu renklenmelerin çeşitli sebepleri olabilir. Genetik faktörler kadar sigara kullanımı da etkenler arasındadır.
Bu renklenmelerin ortadan kaldırılması için cerrahi yöntemler geliştirilmiştir. Diş hekimliğinde de artık kendine geniş bir alan bulan lazer, dişetindeki hiperpigmentasyonun yani koyu renklenmelerin tedavisinde cerrahi yöntemler kadar etkin bir alternatif oluşturur. Hatta artık lazerin aktif kullanıldığı kliniklerde en çok tercih edilen yöntemdir.
Lekelenmelerin tedavisinde lazerin diğer yöntemlerden farkı nedir?
Bu renklenmelerin ortadan kaldırılmasında depigmentasyon tedavisinde lazerin belirgin avantajları vardır. Uygulama sırasında daha az anestezi uygulandığı gibi işlem sonrasında da ağrı ve şişlik şikayetlerinin daha az olması ve kısa sürede (yaklaşık 1 hafta) iyileşmenin sağlanması en önemli avantajlarından bazılarıdır. Aynı zamanda lazerin dezenfeksiyon sağlaması enfeksiyon kontrolü açısından da büyük avantaj sağlar.
Lazer işlemi sonrasında iyileşme süreci nasıl gerçekleşmektedir?
İşlem uygulandıktan sonra dişetlerinde koyu kırmızı bir renk oluşur, daha sonra da bu kırmızı alanların üstü beyaz bir tabaka ile örtülür, bu beyaz tabaka iyileşme bandıdır, bundan bir hafta sonra dişeti sağlıklı ve normal rengi olan gül pembesi rengine ulaşır.
Üç yıl ve üzeri sürede sigara gibi etkenler sebebiyle tekrarlamalar görülse de dişeti renginden ve lekelenmelerden rahatsız olanlar için lazer, kozmetik diş hekimliğinde yüz güldüren bir çözümdür.
0 Comments
Yorum Gönder