Öksürük ve balgam, sigara içmeye bağlı “normal” bir belirti değildir, kronik bronşit ve kanser gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Mutlaka hekim tarafından değerlendirilmelidir.
Bayram ziyaretlerinden keyif almanız da çok önemli. Bayram sonunda aşırı yemek tüketmenin pişmanlığını yaşamamak için, mutlaka yeme planınızı önceden hazırlayın. Planlı yerseniz, yediklerinizden pişmanlık duymazsınız ve eğlenceniz bozulmaz.
Yemek yemeden önce su için. Her yemekten önce 1 ya da 2 bardak su içmeniz biraz doymanızı ve böylece fazla yemek yememenizi sağlar. Bu da sağlıklı kiloya kavuşmanın kolay bir yoludur.
Uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorum diyorsanız kendinize yapacağınız en iyi yatırımın ideal kilonuza inmek ve korumak olduğunu biliniz.
Pişirmek için buzluktan çıkartılan etler, yine buzdolabının alt raflarına indirilerek çözdürülmeli, çözdürülen et hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır.
Kızartmalardan, kavurmalardan, hazır meyve suları vb. şekerli içeceklerden, aşırı yağlı börek ve ağır hamur tatlılarından uzak durulmalıdır. Ağır, yağlı yiyecekler içermeyen öğünler planlanmalıdır.
Kronik bronşit ve amfizemin başlıca sebebi sigaradır. Bu hastalıklar, kişiyi yatağa ve oksijene bağımlı hale getirebilmektedir.
Aşırı makyaj yapmayın! Makyaj cildin nefes almasını engeller.
Gün içinde dişleri temizlemenin en pratik yolu tatlandırıcılı sakızlardır.
Yeterli ve dengeli beslenmek için günde 7-9 porsiyon (en az 5 porsiyon) sebze-meyve yiyin.
Her çocuk 3 yaşına kadar en az bir kez göz muayenesi olmalıdır.
Cilt yaşlanmasının en önemli etkenleri güneş ışınları ve beslenme alışkanlıklarıdır. Bol meyve, sebze ve su tüketin.
Tüm çocukluk çağı zehirlenmelerinin %85-90'ı 5 yaşın altındaki çocuklarda ve kaza sonucu meydana gelmektedir.
Günde 1 kez ara öğün olarak 20 adet fındık ya da 8 adet ceviz yiyin, kalp hastalıklarına yakalanma oranınızı %50 azaltın.
Gözlerde batma ve yanma hissi Kuru Göz Sendromu’nun bulgusu olabilir.
0 Comments
Yorum Gönder