Çürükten korunmak için yapışkanlı gıdalar, kurutulmuş meyveler, şekerleme, pastillere dikkat edelim.

Böbrek taşından korunmak için hergün 2-3 lt su için.

Çocuğunuzun okul başarısı düşüyorsa, nedeni işitmesinin azalması olabilir. Son yıllarda orta kulakta sıvı birikmesine “efüzyonlu otit” sıkça rastlıyoruz. Bu durumun belirlenerek zamanında tedavi edilmesi çocuğu kronik kulak hastalıklarından korumaktadır.

Pişirme yöntemi olarak; haşlama, fırın ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalıdır.

Her sigara sizi kansere bir adım daha yaklaştırır. Sigara içen bir insanın akciğer kanserine yakalanma olasılığı, içmeyen birine göre tam 20 kat fazladır.

Yemeklerden sonra diş fırçalayamayacaksanız yapılacak en iyi şey su veya süt içmektir.Yemekten sonra içilen bir bardak su, yemek artıklarını büyük ölçüde uzaklaştırır ve ağızdaki asidik ortamı nötrler.

Mevsim ve ısı değişikliklerinde günlük cilt bakım ürünlerinin değişmesi gerekebilir.

Sigara, vücutta C vitamininin tüketilmesine, ve bu vitaminin eksikliği sonucu hastalıklara eğilimin artmasına neden olur.

55 yaşından sonra glokom, katarakt, sarı nokta hastalığı ve kuru göz sendromu taraması amacıyla yılda bir kez göz muayenesi olmalıyız.

Kuru deri kaşınır, nemlendirmek tek tedavi yöntemidir.

Gebelik, astım tedavisine ara vermeyi gerektirmez. Doktor kontrolünde gebelik boyunca düzenli ilaç kullanımı, bebeğin oksijensiz kalmasını engeller, sağlıklı büyümesine yardımcı olur.

Etler, C ve E vitaminini içermezler.Bu nedenle mutlaka etlerin yanında C vitamininden zengin sebze/salata/ taze sıkılmış meyve sularının tüketilmesi oldukça önemlidir.

Sağlıklı göz için kapak hijyenine dikkat etmek gerekir!

Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya sebzelerle birlikte tüketilmesi besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir.

Sakız çiğnemek özellikle de şekersiz sakız çiğnemek tükürük akışının hızlanmasına,ağız içinin temizlenmesine ve ağız içi asidin dengelenmesine yardımcı olur.