dermatolog
Doğal ve ameliyatsız yöntemlerle gençleşmenin yollarını arayanlar, ameliyatlarda kullanılan dikiş ipleriyle yapılan cilt germe işlemine yöneliyor.

Zamanın izlerini yarım saatte silmek artık çok zor değil. Ne uzun süre iyileşmeyen ameliyat yaraları, ne de genel anestezi riski… Ameliyatsız yüz germede son yıllarda sık kullanılan yöntemlerden biri olan PDO lifting ile artık risksiz gençleşmek mümkün.

Alerji yapmıyor

Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, cerrahide kullanılan ve vücut içinde emilen dikiş iplerinin, ameliyatsız yüz germede en yeni yöntemlerden biri olduğunu belirterek “Bunlar çok masum, kimsede alerji yapmayan doğal maddeler. PDO (Polydioxanone) denilen materyal içeriyor, vücut içinde eriyor ve kullanılan yerde yenilenme yapması için üretilmiş bir teknoloji” dedi.

Dermatolojide bu ipleri minik iğneler yardımıyla uyguladıklarını anlatan Dr. Dolar, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Yalnızca bir anestezik krem sürüyoruz. Akabinde ağrısız sancısız çok ince iğneler ile cilt altına giriyoruz. İğneleri geri çekerken ucundaki cerrahi ipler cilt altında kalıyor. İncecik kıl gibi ipler. İp boşlukta kalıyor hiçbir yere yapışmıyor. Cildin yenilenmesini sağlayan kolajenler gidip ipe yapışıyor ve tutunuyorlar. Burada kolajen sentezi artıyor. İpin çevresini sarmal şeklinde sarıyor. İp 6 hafta içerisinde eriyerek kayboluyor ama o kolajenler lifting (kaldırma) etkisini yapıyorlar. Ameliyatsız bir yüz germe işlemi.”

Yöntemin alerji ağrı veya yan etkisi olmadığını ifade eden Dr. Neslihan Dolar, “Etkisi 3 ayda başlıyor ve 2 yıl sürüyor. 2 yıl bizim için iyi bir süre, hasta için de çok konforlu ve sonuçları çok yüz güldürücü bir uygulama. Ben bunu PRP ile birlikte yapıyorum. Bir yandan cilt altı dokuyu sıkılaştırıyorum bir yandan da PRP ile cilt yüzeyini yenileme işlemi yapıyorum” diye konuştu.