Çocuğunuzun okul başarısı düşüyorsa, nedeni işitmesinin azalması olabilir. Son yıllarda orta kulakta sıvı birikmesine “efüzyonlu otit” sıkça rastlıyoruz. Bu durumun belirlenerek zamanında tedavi edilmesi çocuğu kronik kulak hastalıklarından korumaktadır

Diş eti hastalığı kalp ve solunum yolu hastaları için bir risk faktörüdür.

Erkekte infertilitenin tedavi edilebilir en sık nedeni varikosel hastalığıdır ve çocuk sahibi olmak isteyen erkekler üroloji uzmanına başvurmalıdır.

Vücudunuzdaki değişikliklerden haberdar olun ve ihmal etmeyin: Böylece bir kanser erkenden farkına varılarak başarıyla tedavi edilebilecektir.   

Burun tıkanıklığı, hapşırma, burun-geniz akıntısı ve damak-geniz kaşıntısı gibi belirtilerinizin nedeni sıklıkla alerjik nezledir. Burnun “kendini temizleme mekanizmasını” (siliyer aktivite) yeniden canlandırmak alerjik nezlenin kontrolüne olanak sağlar.

Biberon çürüklerini önlemek için, süt ya da meyve suyu dolu biberonu çocuğunuzun ağzında yatağa bırakmayın.
   
Bayanlar; İdrar kaçırmak tedavisi olan bir hastalıktır.   

Emzik ve biberon kullanımı çocuklarda orta kulak enfeksiyonlarına yatkınlık yaratır.

Tekrarlayan boğaz ve akciğer sorunlarınızın nedeni burun ve sinüslere bağlı olabilir. Burun günde alınan 20000 litre solunum havasını filtre eder, temizler. Burun tüm solunum yollarının başıdır!

Yemekten hemen sonra diş fırçalamak, asit saldırısı nedeniyle diş minesini aşındırabilir.

Menopozda doktora danışmadan tek başına östrojen hormonu almayın.

Her burun tıkanıklığının nedeni burun eğriliği (deviasyon) olmayabiilir. Her burun eğriliği de ameliyat gerektirmeyebilir. Burun solunumunu sağlamanın daha konforlu yolları vardır.

Bayanlar; eviniz dışında idrarınızı yapmamak için kendinizi zorlamayın. İdrarı sürekli geciktirmek de hastalıklara neden olabilir.   

Yaşamdaki bazı hastalıkların işaret ve belirtileri ağızda başlar, hastalığınızın erken teşhisi için düzenli diş hekimi muayenenizi aksatmayın.

Bademciklerin sadece büyük olması, bademcik ameliyatlarının az bir bölümünün nedenidir.Bademcik ameliyatı kararı alabilmek için hastanın belirli bir süre takip edilmesi,ameliyat olmanın mı,yoksa olmamanın mı faydasının daha fazla olacağı belirlenmelidir.