Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önler , Ph seviyesini kontrol ettiğinden dişler için koruyucu kalkan oluşturur.

Ayda bir kez yapacağınız 'kendi kendine ben muayenesi' olası cilt kanserlerinin erken tanı ve tedavisini sağlayacaktır.

Light sigaralar diğer sigaralardan daha az zararlı değildir.

Tükürüğünüzü fazlalaştırıp ağız ve diş sağlınıza fayda sağlamak için günde 8 bardak su için , yüksek lifli gıdalar tüketin.   

Sürekli geniz akıntısı sinüzit hastalığının habercisi olabilir. Kulak burun boğaz alanında endoskopik teknikler sayesinde sinüs kanallarını gözleyebiliyor ve gerekli tedaviyi yapabiliyoruz.

Ailenizde ki bireylerde, meme, yumurtalık ve kalın barsak kanseri sık ise ailesel kanser türlerine karşı genetik test yaptırın.   

Özellikle 50 yaşından sonra idrarda kan görmek çok ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Böyle bir durumda lütfen üroloji uzmanınıza başvurun.

Sigarayı bırakırken spor yapın, bol su için. Böylece sigara isteğiniz kısmen de olsa azalacaktır.

Protez yapıştırıcıları kısa süreli kullanımlar içindir. Kötü bir protezin kullanım rahatsızlığında geçici bir çözüm sağlamaktadır. Eğer proteziniz oturmuyorsa diş hekiminizi arayınız.   

Dengeli beslenme için kavurma ve kırmızı et öğle öğününde tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemeklerin tüketilmesi sağlıklı tercihtir.   

1 yaşına kadar çocuğun diyetinde tuz, baharat, salça, şarküteri ürünleri olmamalıdır.   

Diş eti hastalığı kalp ve solunum yolu hastaları için bir risk faktörüdür.   

Hamilelikte sigara içilmesi düşüğe, erken doğuma, bebeğin küçük doğmasına neden olabilir. Bu bebeklerde ileride astım ve allerjik rahatsızlıkların gelişme olasılığı artar.   

Çocuklarınızın tüm aşılarının 4-6 yaş arasında tekrarlanması gerektiğini biliyor musunuz?

Çocuklarınızı cep telefonlarının açık olduğu odalarda uyutmayın. Evdeki telsiz telefonların sabit cihazlarını yatak odalarında bulundurmayın.